Wat Aspiring Auteurs kunnen leren van de Publishing Jaar 2005


   nbsp; door: Sophfronia Scott
Tis het seizoen voor de evaluatie van het afgelopen jaar! In de komende weken youll zie veel artikelen opsomming van de successen en mislukkingen in alle industrieën over de hele linie: televisie, films, autos, detailhandel. Its niet anders voor de uitgeverswereld. Reeds de New York Times heeft een artikel onderzoeken lopen goed, slecht en lelijk publishing de besluiten van 2005. Er zijn vele lekkernijen hier en daar in Publishers Weekly ook. Hoewel de algemene boodschap kan ontmoedigend lijken voor een aspirant-schrijver (verkoop beneden, zelfs sommige beroemdheid didnt boeken doen het goed), er zijn een paar klompjes keuze kunt plukken uit het stof en gebruiken om uw uitgeefproces voor 2006 Energize.
Pas op voor Mixed Messages
Ja, verkoop beneden. Zowel de Association of American Publishers en de American Booksellers Association rapporteerde een daling van 2 procent in volwassen hardcover en algemene boekhandel verkoop. Dit blijft een trend that is een paar jaar oud. Maar de USA belangrijkste boekhandel ketens (Barnes Noble, Borders and Books-A-Million) van plan om open te zijn over 80 nieuwe winkels in 2006, tien meer dan dit jaar. En were praten HUGE winkels, met de BN degenen topping uit op bijna 30.000 vierkante meter!
Uiteraard is iemand maken genoeg geld te rechtvaardigen deze openingen. Toegegeven, Dergelijke winkels verkopen meer dan boeken deze dagen. Muziek, dvds en dure cups van Java prominent figuur in de verkoop geregistreerd. Maar ik zie Dont Boeken-A-Million veranderen hun naam Cups-A-Million! Bottom line: zolang de grote jongens denken is winstgevend te worden in het boek het bedrijfsleven, kan het rendabel voor u om in het boek het bedrijfsleven.
Wanneer Beroemdheden Fail
Het lijkt alsof Martha Stewart had een banner jaar, doesnt het? Ze stapte uit de gevangenis, lanceerde een paar tv-programma, maakte een spectaculaire terugkeer naar de cover van haar tijdschrift en schreef ze een boek, The Martha Regels: 10 Essentials voor succes als u op Start, Build, of beheren van een bedrijf. Ondanks haar enorme successen elders, hoewel, dingen didnt blijken zo goed voor dat boek. De New York Times meldt dat na Rodale Books Miss Stewart getekend voor een 2 miljoen dollar contract en gepland een drukkerij van 500.000, heeft het boek slechts 37.000 verkochte exemplaren sinds de oktober-uitgave.
Ik vroeg om over deze en een redacteur vroeg zich af of mevrouw Stewart een lijn in overbelichting land had overschreden. Maar lets duidelijk zijn en ontvang de les gelijk: dit isnt net over het zien van Martha Stewart en zijn overal te moe van haar te willen lezen over haar in een boek. Dit is over de vraag of mevrouw Stewart had niets meer om ons te vertellen dat we Dont het gevoel dat we al kennen.
Inzicht in deze nuance is belangrijk omdat in deze tijd waar met een “platform” is het “het” ding, je moet heel savvy zijn in hoe je jezelf daar. Als je weggeven al uw tips, geheimen, strategieën, levensverhaal, verbindingen, enz., elke keer youre voor mensen, u wont iets meer voor hen te zoeken in een boek! Natuurlijk is dit alleen betrekking heeft op non-fictie auteurs en alleen voor bepaalde onderwerpen. Im zeker publiek Ms Stewart, bijvoorbeeld, zal nooit genoeg van krijgen nieuwe recepten en nieuwe huishoudelijke tips van haar!
Classic Winnende Move: Spreekt de waarheid van het Hart
Ima fiction schrijver, dus het doet mij pijn om het te zeggen, maar nu in de uitgeverswereld non-fictie is koning. En de dingen die mensen willen lezen omvat doordachte, oprechte verhalen en essays uit opgemerkt stemmen zoals Joan Didion (The Year of Magical Thinking), Jimmy Carter (Our Endangered Values) en Kurt Vonnegut (A Man Without a Country). De les is hier een simpel: wees trouw aan jezelf, schrijf wat je voelt en op een bepaald punt uw publiek zal vinden.
Ik weet dat kan moeilijk te geloven als het lijkt je Cant krijgt iedereen een query brief te lezen, laat staan een manuscript, maar dit is een bedrijfstak die beloningen persistentie. Er zijn veel manieren om je verhaal te halen die er zijn en in een paar weken youll hebben een heel nieuw jaar waarin het vinden van de een that het recht voor je. De keuze is aan jou. Succes.

This entry was posted in Write and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply