Ontdek wat goed schrijven is All About


   nbsp; door: Linda Correli
Schrijven is een vorm van conserven van praten, praten dat is vastgepind op papier zodat de woorden opnieuw kan worden gehoord. De basisprincipes van goed schrijven, uit elkaar, van grammaticale correctheid, kan als volgt worden aangeboden:
1) schriftelijke zinnen moet klinken als natuurlijke spraak;
2) de woorden die we gebruiken moeten nauwkeurige, vers, vol kracht en vitaliteit. Foto maken van woorden zijn beter dan vage, algemene woorden;
3) vers oogpunt zal geven smaak aan de stijl;
4) humor zal verlichten het.
Hoewel, het is waar dat geschreven zinnen moet klinken als natuurlijke spraak, ze geven een volledig beeld van de natuurlijke spraak. De redenen hiervoor zijn redelijk voor de hand: de natuurlijke spraak is veel meer dan woorden, het is ook de toon van stem, mimiek, gebaren, en uiterlijk zelfs de speakers.
Het hele punt van schrijven is iets beter dan praten we echt iets interessanter, meer attent te maken, en meer effectief in elk opzicht, want “de doeltreffendheid is waar het om gaat, en als een uitdrukking is verwarrend, dubbelzinnig of onbedoeld vaag, kan het nauwelijks een effectief gebruik van de taal. ” (C. R. E. Parker).
Het enige wat we moeten lenen van de natuurlijke rede voor een air van natuurlijkheid te bereiken is het ritme van de spraak. Nu voordat we spreken van een straf ritme op meer lengte, zullen wij overwegen een van de belangrijkste kwaliteiten van het schrijven van zinslengte.
Om te beginnen, modes in zinslengte voortdurend veranderen. Afgelopen generatie waren meer gastvrij aan de lange zinnen dan wij, en proza schrijvers soms gemaakt zinnen 200-300 woorden lang. Ze zijn vaak goed geregeld zinnen ook, na al de gedachte zij uitdragen is complex en kan nauwelijks worden door magere. Sterker nog, sommige van hen aanwezig zijn de kunstwerken.
In de twintigste eeuw, de tendens in de richting van schriftelijk is korter, gemakkelijker te begrijpen-op-een oogopslag zinnen.
– Deze tendens kan gemakkelijk worden verklaard door de verspreiding van het alfabetisme onder de massas van mensen.
– Bijgevolg moet de stijl van schrijven worden duidelijk en volledig voor iedereen, en gericht op het voldoen aan de vraag in gemakkelijk en interessante lezing.
– De verhoging van het tempo van leven en de afwezigheid van vrije tijd-lectuur moet zijn voorzien in de behoeften van degenen die alleen-lezen in de oneven momenten van hun leven, tussen de huishoudelijke taken en televisieprogrammas, zakelijke bijeenkomsten en sociale rechten.
Vandaar, wat kan worden afgeleid uit de lengte van de zinnen van de schrijver gebruikt?
Inderdaad, zinslengte en grammaticale complexiteit variëren van schrijver tot schrijver, van idee naar idee, van zin naar zin. Er Cant worden alle algemene regels, die elke persoon, die begint te schrijven moet strikt houden aan. Echter, er zijn een handvol goede ideeën die kunnen worden toegepast door de schrijvers.
Zinslengte is sterk afhankelijk van de complexiteit van het idee worden uitgedrukt. In onze tijd, de gemiddelde lengte van de zinnen is ergens tussen 20-30 woorden. Nu is de eenvoud en natuurlijkheid van de geschreven en gesproken taal is deemphasized. Dus, het gebruik van korte zinnen werd de gewoonte van de dag.
Korte zinnen kunnen doordringen een nieuwe geest in de manier waarop je schrijven en spreken. Get to know why?
* De schrijver, die wil het publiek te overtuigen, moet bedenken dat hij het best zal lukken als de stelling is geformuleerd in het kort, zelfs staccato zinnen.
* In de meeste lezersgeest, de korte zin draagt een onmiskenbaar gevoel van wijsheid, want door de eeuwen heen heeft gehandeld als de instelling voor alle bekende juweeltjes van “waarheid”.
* Aangezien er geen ruimte is in een zeer korte straf voor alles wat maar een gedachte uitgewerkt, volgt daaruit dat een idee voort te zetten in een dergelijke zin krijgt een grote mate van nadruk.
* De korte zinnen kan worden gebruikt om uitdrukking van het gevoel van spanning, opwinding, of zelfs afschuw. Wat zou een misdaad thriller, zijn zonder de bondige, geschoren zinnen die voorspelt een spannende episode? De concentratie op een paar kale feiten voegt een eigenaardig gevoel van afschuw of vice vers opwinding aan het verhaal.
* Het ontbreken van zeer uitwerking geeft een schrijver een grote kans om de boodschap aan de lezer op een eenvoudige en uitgebreide manier.
* De korte zinnen geven aan de eenheid uitgedrukt ideeën, ontslaat monotonie van te veel clausules, en in het algemeen, maken de uitdrukking meer exacte en accuraat.
Ongetwijfeld moet elke schrijver besteden bijzondere aandacht aan de lengte van de zinnen die hij gebruikt. Zo moet de primaire zorg in schrijven en spreken altijd dat onze zinnen passen bij de gedachten ze communiceren.

This entry was posted in Write and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply