Een gemeenschappelijk probleem In Editing Is Alleen Thinking About What You Take Out


   Door Mark WaltonThe beste advies youll krijgen over het bewerken is dat je nodig hebt om het aantal woorden te verminderen. Het wegwerken van overbodige dialoog of een beschrijving is van vitaal belang in het houden van uw roman pittig en het belang van de readers handhaven.

Dus het komt niet als een verrassing dat veel schrijvers eindigen met zoveel woorden uit, vergeten ze dat het bewerken ook kan worden over woorden brengen inch

Zoals de auteur, weet je het verhaal terug. Je weet whats is gebeurd, is what gebeurt nu en whats over te transpireren. Uw lezer, hopelijk niet.

Dus als je bewerken, bent u het risico van het nemen van een aantal essentiële gegevens die u Dont zien als noodzakelijk, maar de lezer absoluut moet kunnen om het verhaal met elkaar te verbinden. Je herinnert je de volledige plot, zelfs wanneer de passage dat een belangrijke gebeurtenis beschreven wordt verwijderd. Uw lezer heeft niet luxe.

Verwijderen perceel elementen is een fundamentele fout bewerken, en met een beetje inspanning, kunt u ter plaatse deze fouten heel gemakkelijk.

Een fout moeilijker te herkennen tijdens het bewerken is het ontbreken van de overgang.

In de echte wereld, springen we van onderwerp naar onderwerp tijdens een gesprek. Een pauze hier of daar een gebaar en de luisteraar weet instinctief dat weve veranderd track. Zelfs eenvoudige lichaamstaal kan aangeven dat een onderwerp is nu gesloten en een nieuwe staat te beginnen.

Op een vergelijkbare manier, een boek te springen van scène naar scène, maar heeft niet de luxe van een paar zinnen tussen, het opzetten van de nieuwe doorgang.

Overgang is ongeveer soepel koppelen van de ene scène naar de andere. Soms worden, editing, betekent dit dat het toevoegen van woorden, niet alleen met ze weg.

Een ideale overgang zou een woord als het de verandering overbrengt. Net als de rest van de redactie, de truc is om toe te voegen zo weinig mogelijk woorden die het mogelijk maken de lezer snel zien whats gebeurd.

Geen overgang betekent dat het een lezer nogal een paar regels kunnen nemen om te beseffen dat de personages zijn niet meer in de jungle, maar op een oceaanstomer. De lezer zal veronderstellen dat wat er gebeurt, gebeurt in de jungle en het zal echt verwarren wanneer de kreet van een meeuw halverwege wordt gehoord door middel van een gesprek.

TV en film hebben een dergelijk voordeel hier. Ze kunnen Fade to Black en tonen een nieuwe scène voor een paar seconden voordat de actie opnieuw opgestart. De Fade to Black is gemakkelijk aan te tonen in het afdrukken van een hoofdstuk of scène pauze kan gemakkelijk worden gelezen. Its dat het openen schot dat is zo moeilijk om goed te krijgen.

Te veel woorden en je kunt verliezen de lezer. Als iemand de held confronteert met een pistool als opener van de nieuwe scène, zal de lezer niet verwachten dat een enkele paragrafen over het landschap te volgen voordat we weten over de schutter.

Evenzo, als we besteden een halve pagina over het landschap en dan zeggen dat iemand de held onder schot, het wont zitten rechts met de lezer.

So please, toen youre zwaaien de rode pen in een poging om uitgesneden overbodige woorden, herinner zijn er twee gemeenschappelijke definities van bewerken:

1. Om weg te nemen; verwijderen

2. Ter voorbereiding van (schriftelijke materiaal) voor publicatie of presentatie, zoals corrigeren, herzien, of aanpassing

Houd er rekening mee dat bij de voorbereiding van een manuscript voor de indiening, het proces het best tot uiting komt door de tweede beschrijving. De eerste is gewoon een deel van die ruimere definitie. Als je kunt herinneren dat bewerken is zo veel over wat je toevoegen als weg te nemen, dan is uw definitieve manuscript zullen profiteren greatly.Mark Walton is de auteur van 19 Manieren om Verbeter uw Manuscript Editing, een self-help handleiding voor schrijvers. Wilt u uw kansen op het krijgen van een verhaal gepubliceerd te verbeteren dan bezoek http://www.betternovelwriting.com/Editing.htm en zie hoe snel en gemakkelijk uw schrijven kan vooraf .

This entry was posted in Write and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply