How To The Novel Vind dat alleen u kunt schrijven


   Door Suzanne HarrisonMost mensen denken dat het schrijven van een roman gewoon schrijven. Ik ben de tel kwijt van het aantal mensen die zeggen Ik wil een roman schrijven “en denken dat ze gewoon zullen gaan zitten, zet pen op papier of vingers op het toetsenbord, en het hele ding gewoon zal zich voor hen. Ive lees een paar romans, denken ze, waarom Cant schrijf ik een?

Was het maar zo eenvoudig!

Het proces van het schrijven van een verhaal is precies dat, een proces. En of je bent het aanpakken van een roman, een kort verhaal, een essay of een non-fictie boek, moet u beginnen met het plannen van uw verhaal.

Dit is het meest genegeerd fase van het schrijfproces, en toch is verreweg de belangrijkste is. JK Rowling vijf jaar bezig geweest met het plannen van de Harry Potter-romans. En dat zeker vruchten afgeworpen, didnt het?

De sleutel tot het schrijven van een goed verhaal, is het vinden van het verhaal dat alleen u kunt schrijven. Dit verhaal voert uw eigen emotionele waarheid, en als je verder komt in het verhaal schrijfproces, zal je personage je meenemen op de reis van emotionele groei net zoals ze zullen je lezers eens is gepubliceerd.

De diepere Karakter Journey

De diepere karakter reis is het belangrijkste aspect van een verhaal. Het is wat uw lezers zullen zich herinneren en het is wat maakt het proces van het schrijven van een verhaal dat de moeite waard voor de schrijver. Elke keer dat je je personage te nemen op reis, ga je op die reis zelf.

Dus hoe kunnen we vinden dat dieper karakter reis? Waar moeten we beginnen?

We beginnen met deze eenvoudige oefening:

Zonder na te denken te veel over, afwerking deze zin:

  Ik ben geïnteresseerd in het schrijven van een verhaal waarin de hoofdpersoon ontdekt het belang van

Schrijf voor 5 minuten, bij voorkeur in lange kant, waardoor alles wat komt tot net stromen naar de pagina.

Wanneer u klaar bent zul je merken dat je veel verschillende waarden hebben geschreven in uw antwoord. Waarden zijn universele kwaliteiten van de menselijke ervaring, hetzij positief of negatief. Neem een paar ogenblikken te verdelen deze waarden in hun positieve en negatieve groepen. Youll vinden dat een paar soortgelijke projecten in elke groep zullen opvallen, dus isoleren en deze vervolgens beslissen over de belangrijkste uit elke groep.

Zodra u dit hebt gedaan kunt u nu uw dieper karakter reis te schrijven in een eenvoudige zin.

  Ik ben geïnteresseerd in het schrijven van een verhaal over een personage die gaat van wordt .. te worden ..

Wat is uw zwakte characters?

Elk karakter heeft een zwakte iets wat ze moeten leren om een beter leven hebben. Zwakte Uw character moet nu heel duidelijk aan u, als het sterk verbonden is met wat ze nodig hebben om het belang van leren van de bovenstaande oefening. Met uw zwakheid character in plaats kun je nu beginnen om ze te zetten en hun zwakheid onder druk en opeens je verhaal is uit te voeren.

Hachelijke

Stephen King zegt dat hij begint een verhaal met een personage in een hachelijke situatie en horloges hen om te zien hoe ze van te maken. Dus aan het begin van uw verhaal uw hoofdpersoon moet worden in een soort hachelijke of vastzitten in een of andere manier. De toestand van uw hoofdpersoon is moet een symptoom van hun zwakheid. Zij zijn zich bewust van hun moeilijke situatie, maar ze zijn niet bewust van hun zwakte.

Bijvoorbeeld, een personage die moet leren het belang van geduld, wordt ondergronds op stak een afgebroken trein. Hij wordt meer en meer verbitterd en boos als de notulen teek door als hij moet op een belangrijke vergadering. Zoals he ondergrondse zijn mobiele telefoon geen signaal, en hij ook Cant net uit de trein springen, als de deuren elektronisch worden verzegeld, en bovendien he ondergrondse zodat hij net Cant afdwalen up de nummers in het donker.

Dus we weten onze hachelijke character zal zijn zwakheid, dat is ongeduld bloot. De vraag voor u te beantwoorden is, wat doet hij? Hoe gaat hij reageren? Welke keuze heeft hij te maken? En hij zal die keuze op basis van zijn persoonlijke waarden.

Waarden in Conflict

Conflict ligt in het hart van alle krachtige verhalen. Het is een goed versleten adagium in het verhaal te schrijven dat er niets gaat vooruit in een verhaal behalve door conflicten.

Maar een goed verhaal ook isnt gewoon een opeenvolging van willekeurige conflicten, dingen die gebeuren zonder duidelijke patroon of betekenis. Het is een reeks van gebeurtenissen, waardoor je personage (s) meer en meer onder druk, dwingen hen om te reageren. Dit laat ons dan hun ware aard.

Waarden liggen ten grondslag aan onze keuzes, onze beslissingen en in het vertellen van verhalen ze rijden het verhaal door middel van de personages worden gedwongen om moeilijke beslissingen waar hun waarden worden uitgedaagd te maken. Een waarde is een geloof gebaseerd op wat belangrijk is voor het individu. Een waarde vertegenwoordigt iets in het leven van je character dat zij bereid zijn te vechten. Dus als je een getrouwde vrouw die zich aangetrokken tot een andere man hebben, zal haar keuze om te gaan met de andere man of verblijf bij haar echtgenoot te zijn gebaseerd op de waarden van de romantiek versus trouw of loyaliteit.

Zodra u de waarden die ten grondslag liggen aan keuzes die je character hebben genageld, zult u sterk verbonden met diepere reis je characters. Dit op zijn beurt verbindt u aan uw lezers, die zal erkennen soortgelijke conflicten in hun eigen leven.

En je hebt ook de essentie van het verhaal dat alleen u kunt write.Suzanne Harrison is de directeur van Writers Centraal, een online creatief schrijven school en de gemeenschap. Bekend als De Hoge Priesteres van fictie, is ze de auteur van vier bestsellers creatief schrijven, kort verhaal en nieuwe cursussen. Ze kan worden gevonden op http://www.writerscentral.com.au

This entry was posted in Write and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply