Oezbekistan het oude hart van Centraal-Azië


   Julia FeydmanUzbekistan is de thuisbasis van enkele van de oudste steden in de wereld. Omdat het ligt tussen twee rivieren, de Amu-Darja en de Sir-Darja, werd beschouwd als het kruispunt van de beroemde zijderoute, een lucratieve handel route die liep door het centrum van Oezbekistan. Het gebied is altijd een toevluchtsoord voor cultuur en religie. In feite is het zoroastrisme, waarin het christendom en de islam, begonnen in wat nu heet Oezbekistan voorafgaat, en deze religie nog steeds beoefend wereldwijd.

Nogal wat van de technologie bestond in het begin van de beschaving, en het volk van Oezbekistan waren betrokken bij het opbouwen en verbeteren van irrigatiesystemen, het weven van zijde, het behoud van een wapenkamer, groeiende en de teelt van katoen en verschillende soorten van graan, druiven en andere vruchten. Degenen die kennis had van deze culturele verworvenheden werden gehouden in hoog aanzien.

Oezbekistan is opnieuw een populaire bestemming voor reizigers naar Centraal-Azië. Er zijn zo veel interessante plekken om te gaan en dingen te zien dat je een moeilijke tijd kiezen wat attracties te bezoeken kan hebben. Oezbekistan reizen is veel op stap in een andere wereld.

Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, biedt een geweldige mix van oude en moderne architectuur: van eeuwen oud Zangiota mausoleum en Khast Imam ensemble naar Tashkent metro, de prachtige ondergrondse kunstwerk op zich, en de tv-toren, het hoogste gebouw in Centraal-Azië.

Samarkand heeft de Afrasiab Museum, dat is gevuld met archeologische voorwerpen die werden gevonden tijdens de periode tussen de 4de en de 13de eeuw, AC

Bukhara heeft vele moskeeën en mausolea te checken, zoals de Magoki-Attari, de Kalyan, en de Djami moskeeën en de Samanieden, de Chashma-Ayub mausolea.

Khiva is uniek in dat de hele stad werd verklaard als een “historisch monument van de wereld betekenis” van de UNESCO. Elk gebouw en attractie in deze stad is bewaard gebleven in de stijl die in gebruik was toen de stad werd 2500 jaar geleden opgericht. Khiva kan bogen op met meer minaretten in heel Azië.

Shakhrisabz omvat de historische Kok Gumbaz moskee, gebouwd in 1437, en de Gumbaz Seyidan mausoleum, gebouwd in 1438.

Termez, die is gelegen op de linkeroever van de rivier de Amudarya, heeft de Kokildor Ota-mausoleum, en de Karatepa, een boeddhistisch centrum dat is gebouwd op drie heuvels. Er zijn tempels en kloosters die hier waren tijdens de 2de eeuw na Chr

De stad Nurata is het onderscheid worden gesticht door Alexander de Grote in 327 v.Chr Hij installeerde een waterleiding systeem dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. Wat is links van het fort gebruikt door Alexander en zijn mannen nog steeds hier, evenals de Djuma moskee.

Baysun is een zeer interessante plaats om te bezoeken. In deze stad, heeft de douane en de cultuur van de lokale bevolking niet veranderd voor vele duizenden jaren. Cave Teshiktash, waar de overblijfselen van de Neanderthaler mensen zijn gevonden, en rock schilderijen uit de Mesoliet tijdperk kan worden gezien in de Kohitang Bergen.

Oezbekistan reis is een ervaring die je wont snel vergeten! Feydman Julia is altijd al gefascineerd door de rijke geschiedenis van Centraal-Azië. Loop van de tijd heb haar passie evenals vele gedenkwaardige reizen naar het gebied uitgegroeid tot een succesvolle, in de VS gevestigde reisbureau – East Site, Inc Oezbekistan reizen is een van de belangrijkste routes voor haar bedrijf is gespecialiseerd inch

This entry was posted in Travel and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply