Palawan – The Island Paradise


   Door Peter GarantFew plaatsen in de Filippijnen, inderdaad in alle Zuidoost-Azië, kan vergelijken met Palawan. Door de jaren is steeds een van de top toeristische plaatsen in het continent gebleven.

Onder de talrijke attracties van het eiland, is niets misschien Nire boeiend dan de pure bio-diversiteit. Niet alleen zijn er allerlei wezens op het eiland, maar meer dan 200 van hen zijn uniek aan. De pauw fazant, bearcat en miereneter zijn net onder de soorten die alleen kan worden gezien op het eiland. Er zijn meer dan 500 verschillende soorten vlinders in Palawan alleen.

Bovendien is de flora net zo uitgebreid, met meer dan 1500 planten en bloemen. Anders dan in andere delen van het land waar ontbossing tiert welig, het bosareaal in Palawan is nog steeds boven de 50, voor een groot deel te wijten aan de pogingen tot instandhouding van de kant van zowel de lokale overheid en haar burgers.

Er zijn een eindeloos aantal plekken in de natuur in Palawan waard, waarvan verschillende zijn aangewezen als UNESCO World Heritage Sites. Een van de meest prominente is de Puerto Princesa Subterranean River National Park. De meest opvallende eigenschap is de rivier die loopt in een ondergrondse grot. De rivier zal dan omhoog gaan en convergeren met de open zee. Deze verbinding maakte het een natuurlijke voedingsbodem voor een heel ecosysteem.

De Tubbataha Reef Marine Park is een reserve omvat het zuiden en noorden atol riffen. Het koraalrif is vol unieke en gevarieerde mariene leven en op hetzelfde moment het atol is de thuisbasis van andere soorten dieren, met inbegrip zeeschildpadden.

Terwijl het toerisme een belangrijke rol in de economie van Palawan speelt, is het niet de enige bron van inkomsten van de provincie. Met zijn goed beschermd milieu, is het een grote bron van alle soorten vis. Bijna de helft van de vis aanbod in Metro Manilla vloeit voort uit Palwan. Een andere belangrijke bron van inkomsten is houtkap. Echter, de voortdurende herbeplanting in de provincie zorgt ervoor dat de bossen sterk blijven.

Andere belangrijke industrieën in Palawan behoren de mijnbouw en de productie van dergelijke middelen als suiker, kokos, maïs en nog veel meer. Deze producten worden geleverd door het hele land, waarbij inkomsten voor de provincie.

Even zo divers zijn de mensen en de cultuur, er zijn verschillende stammen en minderheden die nog steeds floreren met inbegrip van de Batak, Molbog en Palawano groepen. Afgezien van deze stammen, is er ook een belangrijke moslim-segment in de bevolking en natuurlijk diverse andere volkeren uit het hele land hebben gemaakt op het eiland provincie hun huis.

De mix van volkeren in Palawan heeft geresulteerd in een groeiende diversiteit in de religieuze praktijken ook. Hoewel het grootste deel van de bevolking is rooms-katholieken nog steeds (zoals de meeste van de Filippijnen), zijn er een groeiend aantal protestanten in de provincie, met inbegrip van Methodisten, de Zevende Dag Adventisten en de Mormonen. Andere christelijke sekten zoals de Iglesia ni Cristo en El Shaddai kan er worden gevonden.

In het zuidelijke deel bevinden zich degenen die zich aan de islam, en er zijn ook boeddhisten in verschillende locaties, voornamelijk om het aantal Vietnamezen die hebben afgerekend op de island.Peter Garant schrijft Filippijnen Reizen artikelen voor zowel Palawan Puerto Princesa van Commissarissen en Raad van Bestuur .

This entry was posted in Travel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply