New Age Spiritualiteit – Inspirational Stories (Deel 31 )


   Door Vish Writer / Swami VivekanandaThis idee van volledige zelf – offer wordt geïllustreerd in het volgende verhaal: Na de slag van Kurukshetra de vijf Pandava broers voerden een groot offer en maakte zeer grote giften aan de armen. Alle mensen uitgedrukt verbazing over de grootsheid en de rijkdom van het offer, en zei dat een dergelijk offer de wereld nog nooit eerder had gezien. Maar na de ceremonie, kwam er een kleine mangoest, de helft van wiens lichaam is goud, en de andere helft bruin, en hij begon te rollen op de vloer van de hal offer. Hij zei tegen zijn omgeving, “Jullie zijn allemaal leugenaars, dit is geen offer.” “Wat!” riep ze, “je zeggen dat dit geen offer, hoef je niet weet hoe geld en juwelen werden schonk aan de armen en een ieder werd rijk en gelukkig? Dit was de meest geweldige offer elke man elke uitgevoerd.” Maar de mangoest zei: “Er was eens een klein dorpje, en in het daar woonde een arme brahmaan met zijn vrouw, zijn zoon, en de vrouw van zijn sons. Ze waren erg arm en woonden op kleine giften aan hen voor prediking en onderwijs. Er kwamen in dat land een drie jaarhongersnood, en de arme brahmaan geleden meer dan ooit.

Eindelijk toen de familie had uitgehongerd dagen, de vader mee naar huis op een ochtend een beetje gerst bloem, die hij had gelukkig genoeg te verkrijgen, en hij verdeelde het in vier delen, een voor elk lid van het gezin. Zij bereidden voor hun maaltijd, en net zoals ze op het punt stonden om te eten, er was een klop op de deur. De vader deed open en daar stond een gast. Nu in India een gast is een heilige persoon, hij is als een god voor het moment, en moet als zodanig worden behandeld.

Dus de arme brahmaan zei: “Kom binnen, meneer, u bent welkom.” Hij zette voor de gast zijn eigen deel van het voedsel, de gast die snel aten en zei: “Oh, meneer, heb je gedood mij heb ik honger gedurende tien dagen, en dit iets is toegenomen, maar mijn honger.” Toen zei de vrouw tegen haar man: “Geef hem mijn deel,” maar de man zei: “Niet zo.” De vrouw echter aangedrongen, zeggende: “Hier is een arme man, en het is onze plicht als huishoudens te zien dat hij wordt gevoed, en het is mijn plicht als vrouw om hem mijn deel, ziende dat u niet meer te bieden hem. ” Toen gaf ze haar aandeel aan de gast, die hij at, en zei dat hij was nog steeds branden met honger. Dus de zoon zei: “Neem mijn portie ook, het is de plicht van een zoon aan zijn vader te helpen zijn verplichting te voldoen.” De gasten aten dat bleef maar nog steeds ontevreden, dus de vrouw van de son gaf hem haar portie ook. Dat voldoende was, en de gasten vertrokken, zegen hen. Die nacht die vier mensen stierven van de honger.

Voor meer informatie bezoek krijgen: http://www.spiritual-simplicity.comLecturer, ondernemer en Fortune 500 business consultant, Vish Writer is de auteur van de Amazone nr. 1 bestseller “The Joy of Becoming God”. Bezoek hem op Spirituele SimplicityThe echte geheim

This entry was posted in Religion and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply