A Dictionary of Horse Racing Voorwaarden – O


   Door Mike DaviesODDS

Bookmakers lag inzetten op verschillende prijzen. Deze staan bekend als kans. Prijzen kunnen worden kansen, zelfs geld of kans op.

  Inzet op: Bookmakers prijzen zijn die lagere bedragen dan het bedrag ingezet. Dit is vertegenwoordigd in fracties. 2 / 1 zal winnen op de helft van het ingelegde bedrag. Zoals kan worden geadverteerd.

  Inzet tegen: Bookmakers bieden meer geld dan het ingelegde bedrag.

  Zelfs Geld: Bookmaker legt gelijk bedrag te bedragen ingezet door Backer. Shouts vaak gehoord van “nivelleert de favoriet” of “zelfs geld het veld”. In principe betekent 1 terug voor every1 ingezet.

Brengen deze gegevens in de praktijk zouden we zien:

  Op 2 / 1 tegen voor elke pond ingezet in twee pond terug.

  Op 2 / 1 op 50p zou worden teruggegeven

  Op 6 / 4 op 66p zou worden teruggegeven

  Alle cijfers zijn duidelijk krijgen van uw inzet terug en de winsten zijn onderworpen aan belasting helaas!

BAR ONE

Vaak hoorde schreeuwde rond de renbaan en Tattersalls je kunnen horen schreeuwen van “vijf voor een bar een” of “handen en voeten bar”. Men kan zelfs leiden worden om te veronderstellen dat deze paarden lopen in letterlijk elke race.

De televisie presentaties Dont echt helpen bij het verklaren van deze situatie …

Het geschreeuw kan worden vertaald:

“Vijf tot een bar een” betekent dat, afgezien van de favoriet, elk paard in deze race is op vijf voor een tegen of boven.

“Vieren bar” betekent dat afgezien van de paarden reeds genoteerde en met inbegrip van de favoriet, alle andere paarden zijn op vier tot een of beter.

Langere odds / korter odds.

10 / 1 is langer dan 5 / 1 voor de hand liggende redenen, en ook het veel langer is dan zelfs geld, of een kans op de prijs-, of op de markt, dan een paard gegeven op gespannen voet tegen.

Aan de andere kant, een kans op “verandering” wordt gezegd dat “korter” in de weddenschappen

“Verkorting”, “dampende” of “coming in” zijn alle zinnen met betrekking tot de samentrekking van een paarden prijs in de markt.

Wanneer de kans te bieden langer en groter zeggen vanaf 4 / 1 naar 10 / 1 dan het paard wordt gezegd dat die een wandeling in de markt, ook bekend als “drijvende” of “slecht gegaan in de markt”.

Als odds lijken bijzonder kort zijn ze naar verluidt “verkrampt”.

Wanneer odds gaan dan 20 / 1 of hoger is, de paarden worden aangeduid als “outsiders” tegen elke prijs je wilt.

Soms aangeduid als “lompen” of “met het wassen”.

Breuken:

Soms zijn de fracties in Tattersalls Dont lijkt logisch wanneer gerelateerd aan tientallig. Eerder in de eeuw van de cursus waren er half acht kronen aan het pond of “soeverein”, zoals zij eerder bekend was.

Dit is uiteraard de basis voor alle handen en voeten en acht die u mogelijk te zien in de lijst en de berekening van prijzen en stokken is veel gemakkelijker dan nu het geval is.

Tientallig heeft enkele weddenschappen zoals meervoudige weddenschappen veel gemakkelijker te berekenen. Tientallig van weddenschappen heeft geleid tot de term “odds klaar gerekend”

OFF

“Ze zijn uit op Kempton”. De officiële start van een race. De meeste bookmakers zal natuurlijk niet voor inzetten na de start. Betfair natuurlijk biedt een volledige inplay wedden dienst voor alle paardenrennen, maar ik probeer wouldnt gebruik op wedstrijden minder dan een mijl. Sommige bookmakers zal weddenschappen te aanvaarden tijdens andere sportevenementen.

Op de cursus zullen de meeste bookmakers weddenschappen te nemen tijdens de eerste paar races stadiën van langer dan 2 mijl.

OFF THE BIT

Ook wel “Uit de teugel”.

Bij de paarden, in de vroege stadia van een race, zijn moeilijk in het bezit van de jockey en reizen ze soepel zijn naar verluidt “op het bit” of “op de teugel”. Sommige paarden trekken harder dan anderen en kan moeilijk zijn zich te vestigen in dit stadium.

Wanneer gelet op hun hoofd, of “de steek gelaten”, en drong er bij voor een inspanning ze zijn naar verluidt “uit de bit” of “uit de teugel”.

ON

Wedden termijn betekent dat een weddenschap of side bet is gevonden: “60 tot 40 de favoriete valt” “Youre op” of “Wat heb je terug” “Ik couldnt krijgen op”

OVERGEWICHT

Als een jockey niet fysiek kunnen aan de slag om het gewicht zal worden uitgevoerd, het verschil tussen dat gewicht en wat de weging kamer schalen show heet “overgewicht”.

Het is nog een stukje informatie gegeven over de aantallen boord bv wanneer een paard in een handicap wordt gewogen op 8st, en de jockey kan niet draaien de schalen, met het zadel en sjabrak en andere apparatuur inbegrepen, op minder dan 8st 2 pond, moet hij 2 pond overweightMike verklaren J Davies is een computer Analyst, LSE Dag handelaar, en een Betfair Trader en adviseur. Meer advies en artikelen zijn beschikbaar op de website van Mikes. Betfair-Trade.com Mike heeft ook een succesvolle e-business Lottery Syndicate op: eLottaLotto.com

This entry was posted in Sports and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply